Kontakt

Har du tänkt på att alla myter kommer någonstans ifrån. Från början är dom alla sanna, men förändrade genom århundradena. Från början var det något som hände, något som fick folk att tala om det. Det gick från mun till mun, år efter år. Historien växte och blev till något annat. Det är så myter skapas. Det är förklaringen. Men jag har alltid undrat om den där första händelsen som startade allt.

   Vad var det som hände? Var började berättelsen om alver, om troll, om vättar? Varifrån kommer historierna om drakar? Vem såg något först, och hur kunde den personen få det till dessa ting? Om det var många som såg det och beskrev det likadant. Hittade dom på eller såg dom faktiskt det dom hävdade att dom såg?

   Det finns spår. Det finns bevis om man vill finna dem. Marco Polo såg och Alexander den store såg drakar och skrev om dem. Dom skrev om "små människor", så som forskare beskriver "real hobbits". Andra har beskrivit jättar. Det finns bevis för dem också. tre och en halv meter höga människor. Man har funnit deras benknotor.

   Jag tror att det fanns sådana varelser. Numera är dom utdöda eller så gömmer dom sig för oss människor.

   Det räcker med att gå ut i skogen, stanna där och lyssna. Då solen sänker sig över träden och kastar långa skuggor över marken. När ljuset slocknar och natten faller kan du ana dem. De andra, de gömda. 


Berättaren lever någonstans mellan denna värld och den andra.

   Om det är något du undrar eller något du vill se mer av... Kartor, förklaringar, mm, så låt mig veta genom att skicka e-post.

OM

FÖRLAGEN

MIRAMIR FÖRLAG

KADABRA FÖRLAG

WHIPMEDIA