Alvy

ALVY - DEN FÖRLORADE

Den förlorade är den första i en serie ungdomsböcker som handlar om Alvy.

   Alvy har alltid känt sig anorlunda och har alltid får höra att hon är konstig. Även om det är sårande, så vet hon också att det stämmer. Hon är inte som andra. Men vad det är har hon svårt att sätta fingret på.

   Tillsammans med sin pappa och katten Movitz bor hon på Kungholmen. Pappan reser i sitt arbete, så Alvy är ofta själv... och hon har varit ensam under hela sin uppväxt.

   Till synes lever hon ett normalt tonårsliv. Hon går i skolan och umgås med sin enda vän Jenny.

   Livet går sin gilla gång. Men en dag händer något som sätter hennes värld i gungning. Något som hon först har svårt att tro att det är sant.

Språket är lätt och följsamt och kapitlen är korta och uppmuntrar till ”bara ett kapitel till”. Slutet på boken lämnade mig mig med hakan i golvet och bok nummer två kan inte komma ut fort nog. Det här var en klockren debut inom genrén.

/Jennys Bibliotek.

”Spännande, stark och fängslande!"

/Jennies Boklista


Det här var en mycket trevlig läsning som passar för alla som gillar hisnande äventyr i högt tempo! Författaren mixar modern nutid med gammal fornnordisk folktro och han gör det bra! Det känns aldrig krystat och tillgjort, utan det är helt naturligt att nornan Verdandi driver en krimskramsbutik i Gamla stan.

/Lagom Lycklig